Σειρά συναυλιών με δωρεάν είσοδο τον Οκτώβριο 2017

«Έλληνες τραγουδοποιοί και Μουσικά Ρεύματα»
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων παρουσιάζει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής σε μία σειρά συναυλιών με θέμα «Έλληνες τραγουδοποιοί και Μουσικά Ρεύματα», που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο στον Πολυχώρο δήμου Αθηναίων «Άννα & Μαρία Καλουτά». ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου| 20.30 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 28 Οκτωβρίου 2017
Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής τιμά τον σπουδαίο συνθέτη Γιάννη Σπανό σε μία μουσική βραδιά αφιερωμένη στο μεγάλο δημιουργό, όπου το κοινό θα απολαύσει κορυφαίες συνθέσεις του, που παραμένουν ανεξίτηλες στον χρόνο.
Τραγουδούν: Πένυ Ξενάκη και Κώστας Τζιάκουλας
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Άγγελος Ηλίας
ΝΙΑΡΧΟΣ Jazz Chronicles: Χάρης Λαμπράκης Quartet Δέκα και ένα χρόνια από την ίδρυσή του, το Χάρης Λαμπράκης Quartet έρχεται στο
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
για μία συναυλία στο Φάρο. Το συγκρότημα που αποτελείται από τους μουσικούς Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Δημήτρη Θεοχάρη, Δημήτρη Τσεκούρα και Χάρη Λαμπράκη, από το 2006 έως σήμερα έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δισκογραφικά, έχει ήδη δύο άλμπουμ (Θέα, Μετέωρα) στο ενεργητικό του ενώ μέσα στο φθινόπωρο πρόκειται να κυκλοφορήσει τον τρίτο του δίσκο.

Στη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ, το Harris Lambrakis Quartet θα μοιραστεί με το κοινό βιώματα από την ελληνική και την παγκόσμια μουσική παράδοση, έχοντας ως όχημα μουσικά όργανα όπως τα τύμπανα, το πιάνο, το μπάσο και το νάι.

Νίκος Σιδηροκαστρίτης: Τύμπανα
Δημήτρης Θεοχάρης: Πιάνο
Δημήτρης Τσεκούρας: Μπάσσο
Χάρης Λαμπράκης: Νάι
Ηχοληψία: Γιώργος Καρυώτης
Τρίτη 17 Οκτωβρίου |20:30|Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Ο κύκλος συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας, Η κλασική Βιέννη στην Τεχνόπολη, μας μεταφέρει στη μουσική πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη Βιέννη του τέλους του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα.
Η πρώτη συναυλία είναι αφιερωμένη στον αυστριακό ρομαντικό συνθέτη Franz Schubert (1797-1828).
Αντωνία Καλογήρου, σοπράνο // Νίκος Στεφάνου, τενόρος // Βασίλης-Δεναχής Κωστόπουλος, μπάσος
Χορωδία δήμου Αθηναίων
Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

• Πέμπτη 19 Οκτωβρίου |20:30 | Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»
Η αγαπημένη jazz band του Δήμου Αθηναίων, η Big Band θα μας παρασύρει σ’ ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τις ατραπούς της jazz μουσικής, έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα στο χρόνο.

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου |20:30 | Πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά»
Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής τιμά τον σπουδαίο συνθέτη Γιάννη Σπανό, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Έλληνες τραγουδοποιοί και Μουσικά Ρεύματα».
Τραγουδούν: Πένυ Ξενάκη και Κώστας Τζιάκουλας

Τρίτη 31 Οκτωβρίου |20:30 | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Ένα ταξίδι στο χρόνο με όχημα τον διαχρονικό ήχο της Big Band από τις απαρχές της Jazz μέχρι τις μέρες μας, με ενδιάμεσους σταθμούς τα διάφορα στυλ, χρώματα και ιδιώματα.

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.