ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 ώρες 17:00-19:00
·        Εκδήλωση Φωταγώγησης Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία Λαυρίου
Συμμετέχουν: Δημοτική Φιλαρμονική Λαυρίου, Μικτή Χορωδία Εκδρομικού & Επιμορφωτικού Ομίλου Λαυρίου
Εργαστήρι Κατασκευών για Χριστουγεννιάτικα στολίδια από το ΒΒΕΜ, Ξωτικά, Ξυλοπόδαροι, Πυροτεχνήματα & πολλές ακόμα εκπλήξεις!
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 17:00-19:00
·        Εκδήλωση Φωταγώγησης Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία Κερατέας
Συμμετέχουν: Δημοτική Φιλαρμονική Κερατέας, Δημοτική Χορωδία Κερατέας
Εργαστήρι Κατασκευών για Χριστουγεννιάτικα στολίδια, Ξωτικά, Ξυλοπόδαροι, Πυροτεχνήματα & πολλές ακόμα εκπλήξεις!

 
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 19:30
·         Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Μουσικών Συνόλων Λαυρεωτικής στο παλαιό Μηχανουργείο.
Συμμετέχουν: Δημοτική Φιλαρμονική Λαυρίου, Δημοτική Φιλαρμονική Κερατέας, Ανδρική Χορωδία Λαυρίου, Ορχήστρα Νέων Λαυρίου και Παιδική Χορωδία Λαυρεωτικής.
Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016
·         Χριστουγεννιάτικη συναυλία  σπουδαστών  Δημοτικού Ωδείου «Δημήτρης Νικολάου» στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας
   
Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 17:30
·         Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με εταιρεία ανακύκλωσης Ecoelastika. Δωρεάν δημιουργικά χριστουγεννιάτικα  εργαστήρια, παιδική θεατρική παράσταση από την Εκπαιδευτική Θεατρική Ομάδα Εν Οδώ με θέμα την Ανακύκλωση και την Οδική Ασφάλεια, δώρα: βιβλία & κηρομπογιές για τα παιδιά Στο ΧΥΤΗΡΙΟ του Δήμου Λαυρεωτικής   
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 19:30
·         Βράβευση  επιτυχόντων μαθητών Δήμου Λαυρεωτικής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με συνοδεία μουσικής εκδήλωσης στο Πολιτιστικό κέντρο Κερατέας  Συναυλία:  «Ερωφίλη- Αργυρώ Καπαρού»
   
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 18:00
·         Παιδική θεατρική παράσταση «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων»  από την ομάδα Κοπέρνικος στο παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου
Λίγα λόγια για το έργο
«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων»
H καλλιτεχνική ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, μετά από 150 παραστάσεις στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Ελληνικός Κόσμος),παρουσιάζει την πετυχημένη, εκπαιδευτική, θεατρική παράσταση «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων» σε σχολεία και χώρους πολιτισμού! Πρόκειται για μια ευρηματική παράσταση που μαθαίνει τα παιδιά να αναγνωρίζουν τα μουσικά ηχοχρώματα, ωθώντας τα να πλάσουν με τη φαντασία τους την εικόνα που κρύβεται πίσω από κάθε ήχο. Τα παιδιά συμμετέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου ενεργά αναγνωρίζοντας ήχους, απαντώντας σε ερωτήσεις, συμβουλεύοντας τον κύριο ΚΙΧ και βοηθώντας τον να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα.
KIX 1 small
«Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την γκρίζα πόλη της Φασαρίας, ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος που μαγεύεται μόνο με τη μουσική και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, ωθούν τον κύριο ΚΙΧ σε μια μαγική περιπέτεια!»
Συγγραφείς είναι οι βραβευμένοι με Α’ Κρατικό Βραβείο Συγγραφής θεατρικού έργου για παιδιά, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη. Η παράσταση προβάλλεται και στο site του Υπουργείου.
Δείτε το video trailer της παράστασης στο:
https://www.youtube.com/watch?v=3sFrLiTqNQw
Παίζουν: Αφροδίτη Κλεοβούλου, Αντώνης Πριμηκύρης
Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία-Σκηνικά – Κοστούμια: Ομάδα Κοπέρνικος
Φώτα: Ομάδα Κοπέρνικος & Ελισσαίος Βλάχος
Κίνηση: Θάνος Δασκαλόπουλος
Επιμέλεια μουσικής – Ήχοι: Άγγελος Αγγέλου
Αφίσα: Κωνσταντίνος Γρωργαντάς
Φωτογραφίες: Γιάννης Σταθόπουλος
Βίντεο: Χρήστος Μασσαλάς
Διάρκεια: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα.
Ηλικίες: 2,5-10 ετών
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016
·         Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων Κατασκευών για παιδιά από το BBEM στο Τ.Π.Π.Λ.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016
·        Χριστουγεννιάτικο Τρενάκι στην κεντρική πλατεία Κερατέας με αφήγηση παραμυθιών από το Ξωτικό του Άη Βασίλη
Ποιο παιδί δεν ονειρεύεται να μπει μέσα σ’ ένα μαγικό τρενάκι, ταξιδεύοντας έτσι στον παραμυθένιο  κόσμο των Χριστουγέννων;
Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα καθώς το μαγικό τρενάκι των Χριστουγέννων θα αποτελέσει σίγουρα την ωραιότερη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία των παιδιών που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη τους.
Τα παιδιά επιβιβάζονται στο ειδικό τρενάκι με συντροφιά ένα Ξωτικό που τους αφηγείται ιστορίες από το μυστικό εργαστήρι του Αϊ Βασίλη και τα προετοιμάζει να ζήσουν ένα παραμυθένιο ταξίδι!!!
Το τρενάκι θα έχει αφετηρία την Κεντρική Πλατεία Κερατέας και θα κινείται  από τις 11:00 – 13:30 και από τις 17:30-20:00.   (Επιτρέπεται η συνοδεία των μικρών παιδιών από μεγαλύτερους στο τρενάκι  και είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους).

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016
·       Χριστουγεννιάτικο Τρενάκι Χριστουγεννιάτικο στην πλατεία ηρώων Λαυρίου με αφήγηση παραμυθιών από το ξωτικό του Άη Βασίλη
Ποιο παιδί δεν ονειρεύεται να μπει μέσα σ’ ένα μαγικό τρενάκι, ταξιδεύοντας έτσι στον παραμυθένιο  κόσμο των Χριστουγέννων;
Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα καθώς το μαγικό τρενάκι των Χριστουγέννων θα αποτελέσει σίγουρα την ωραιότερη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία των παιδιών που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη τους.
Τα παιδιά επιβιβάζονται στο ειδικό τρενάκι με συντροφιά ένα Ξωτικό που τους αφηγείται ιστορίες από το μυστικό εργαστήρι του Αϊ Βασίλη και τα προετοιμάζει να ζήσουν ένα παραμυθένιο ταξίδι!!!
Το τρενάκι θα έχει αφετηρία την Πλατεία Ηρώων Λαυρίου και θα κινείται  από τις 11:00 – 13:30 και από τις 17:30-20:00.   (Επιτρέπεται η συνοδεία των μικρών παιδιών από μεγαλύτερους στο τρενάκι  και είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους).
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 18:00
  • Παιδική θεατρική παράσταση «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες» από την ομάδα Κοπέρνικος στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας
Λίγα λόγια για το έργο
«Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες»
AFISA TEL«Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή του αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη… το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στο παλάτι που περιμένει τον νικητή, μια και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα ταξιδέψουν στη Χώρα των Σκέψεων, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο, όμως, και μαγικό μέρος, κανείς δεν μπορεί να φύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!»
Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται στο νέο αυτό έργο. Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν, απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις που έχουν ο ένας για τον άλλον; Πώς γίνεται κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν, να λύνεται ως δια μαγείας όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά;
Πραγματεύεται, επίσης, την όποια αίσθηση ανωτερότητας και εξουσίας που δεν αφήνει περιθώρια διαλόγου και  μας ωθεί συχνά, με τρόπο απόλυτο, να απορρίπτουμε όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας. Την αναγκαιότητα να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και τις πραγματικές του επιθυμίες, από τις οποίες όμως μας αποπροσανατολίζει ο διαρκής ο ανταγωνισμός και η πίεση να είμαστε πάντα και σε όλα οι καλύτεροι.
Πέρα από τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η πρωτότυπη μουσική, το ζωντανό τραγούδι και το έξυπνο θεατρικό κείμενο της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, που πάντα γοητεύει  τους μικρούς  και τους μεγάλους θεατές! Η διάδραση με τα παιδιά είναι έντονη στη διάρκεια της παράστασης, αλλά ακόμα και πριν από αυτήν.
Παίζουν: Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Φοίβος Συμεωνίδης, Φίλιππος Τσαουσέλης
Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου- Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία-Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευδοκία Κακιούζη
Μουσική: Άγγελος Αγγέλου
Στίχοι: Έμη Σίνη
Κοστούμια: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ & Έμη Σίνη
Φωτισμοί: Ομάδα Κοπέρνικος & Ελισσαίος Βλάχος
Ηχογράφησηeditingmastering: Γιώργος Ζιώτας
Αφίσα: Κώστας Θεοχάρης
Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα.
Ηλικίες: 4-10 ετών
Παρασκευή  30 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 17:00
·         Εργαστήρι Κατασκευών ΒΒΕΜ στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Καμάριζας
Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.