ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ – ΣΕ 350.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ

Την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους από τα μνημόνια και την άγρια λιτότητα αποδεικνύουν τα στοιχεία της ΙΝΕ –ΓΣΕΕ και της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το 95% των μακροχρόνια ανέργων δεν λαμβάνει καμία απολύτως στήριξη από τον ΟΑΕΔ, ούτε επίδομα ανεργίας, ούτε επιδότηση απασχόλησης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούν πλέον το 73,8% των ανέργων και ανέρχονται στα 820.000 άτομα.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ (Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ), Μόνο το 10% των άνεργων λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ενώ το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ το μήνα το λαμβάνει μόλις το 1,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια άνεργων.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σε 350.000 οικογένειες δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος.

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.