Αλεξιάδης: Τον Απρίλιο θα δημοσιοποιηθούν τα χρέη άνω των 150.000 ευρώ, οφειλετών που δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

οικονομικές ειδήσεις

 

Άμεσα θα δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία για τα χρέη άνω των 150.000 ευρώ, των οφειλετών που δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, προανήγγειλε από την Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Όπως ενημέρωσε συγκεκριμένα, η δημοσιοποίηση υπολογίζεται να γίνει στις αρχές Απριλίου, ώστε να προηγηθεί σχετική ενημέρωση προς τους οφειλέτες φορολογούμενους, εντός του Μαρτίου, αλλά και να ολοκληρωθεί η διαδικασία μηχανοργάνωσης.

Απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Γιάννη Κουτσούκου, ο οποίος καταλόγισε στο υπουργείο Οικονομικών «άρνηση να αποκαλύψει τα ονόματα 270.000 μεγαλοφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων», ο αρμόδιος υπουργός εξήγησε ότι τον καλούν να παρανομήσει δημοσιοποιώντας στοιχεία πολιτών οι οποίοι καλύπτονται από τον νόμο. Ο νόμος -όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης- ψηφίστηκε επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και απαγορεύει τη δημοσιοποίηση στοιχείων οφειλετών, που εντάχθηκαν στη ρύθμιση.
«Δεν έχετε τη βούληση» αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Β. Κεγκέρογλου, ζητώντας από τον κ. Αλεξιάδη να αλλάξει τον νόμο, αν αυτός εμποδίζει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων. Σε κάθε περίπτωση ζήτησε να φέρει τα ονόματα στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με δεδομένο το συνταγματικό δικαίωμα του βουλευτή να έχει πρόσβαση στα στοιχεία που ζητεί, ανεξαρτήτως προβλέψεων νόμου.

«Παλιότερα είχαν έρθει ονόματα προς γνώση βουλευτών» συμπλήρωσε και ο επερωτών βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, προαναγγέλλοντας ανάλογη πρωτοβουλία και προς το Προεδρείο ώστε να λάβει γνώση η Βουλή.

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε και να κρύψουμε τίποτα, δημοσιοποιούμε και δίνουμε στοιχεία για τα πάντα», είπε ο κ. Αλεξιάσης, προαναγγέλλοντας τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των οφειλετών -που δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων- για χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Έθεσε ταυτοχρόνως το ερώτημα «για αυτούς που καταγγέλλουν την κυβέρνηση», γιατί δεν φώναζαν μέχρι τον Νοέμβριο του 2014, σε προεκλογική περίοδο, να δημοσιοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών τα χρέη. «Γιατί τώρα η πίεση και όχι τότε;», προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα παραγραφής και ζήτησε να δοθεί πολιτική απάντηση «ποιος και γιατί έκρυψε την λίστα Λαγκάρντ το 2010, το 2011 το 2012;».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

forin.gr

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις για βιβλία, συμβουλές για νέους συγγραφείς, αλλά και τα νέα μου βιβλία. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com.