Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής «σχετικά με το ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση»

Έμβλημα Δήμου Λαυρεωτικής

ΨΗΦΙΣΜΑ

Του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής

«σχετικά με το ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο που    προωθεί η Κυβέρνηση»

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής κατά την 1η Τακτική Συνεδρίαση της 26ης Ιανουαρίου 2016, λαμβάνοντας υπόψη το προσχέδιο του ασφαλιστικού – φορολογικού Νομοσχεδίου που είδε το φώς της δημοσιότητας, εξέδωσε ομόφωνα το κάτωθι ψήφισμα:

-Αναγνωρίζει ότι τα σχεδιαζόμενα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα οδηγούν στην κατάρρευση και αποδόμηση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και στην απαξίωση και τον αφανισμό όλων των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων του τόπου μας.

– Εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη, αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγροτικό κόσμο, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Χώρας που αγωνίζονται για την διασφάλιση και την προστασία των στοιχειωδών και απόλυτων κοινωνικών δικαιωμάτων τους απέναντι σε πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση και την εξόντωσή τους.

– Στηρίζει τους αγώνες που διεξάγονται από τους εργαζομένους του πρωτογενή τομέα της οικονομίας (αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς), από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους όλων των επιστημονικών κλάδων και συμπαραστέκεται στην προσπάθειά τους για την ανατροπή των δυσβάσταχτων επιχειρούμενων αλλαγών.

– Καλεί την κυβέρνηση όπως προβεί στην άμεση απόσυρση της Κυβερνητικής Πρότασης και επιδεικνύοντας υπευθυνότητα, έλθει σε δημόσιο, ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με όλους τους φορείς, προκειμένου να εξευρεθούν κατάλληλες και δίκαιες λύσεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την σταθερότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ θα προάγουν παράλληλα την αύξηση της παραγωγής και την βελτίωση της οικονομίας.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. 

ΜΑΡΙΑ ΓΚΙΚΑΡΑΚΗ

   ΤΑ ΜΕΛΗ 

 

Posted by Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις για βιβλία, συμβουλές για νέους συγγραφείς, αλλά και τα νέα μου βιβλία. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com.