Ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο από την Ολομέλεια της Βουλής. Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση

Υπερψηφίστηκε το μνημόνιο με τις ψήφους της αντιπολίτευσης με 222 ΝΑΙ, 64 ΟΧΙ και 11 ΠΑΡΩΝ. Μεγάλες οι απώλειες για την κυβερνητική παράταξη. Στο eurogroup σήμερα ο Τσακαλώτος με τη συμφωνία κυρωμένη από την ελληνική βουλή. Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Τσίπρας την επόμενη εβδομάδα

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας, η οποία για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά, ξεκίνησε τις εργασίες της στις 2.01πμ. προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο. Με 222 ψήφους ΝΑΙ, 64 ΟΧΙ και 11 ΠΑΡΩΝ το νέο μνημόνιο υπερψηφίστηκε δρομολογώντας όμως, τόσο από τις τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως του κ. Λαφαζάνη και της κα. Κωνσταντοπούλου, αλλά κυρίως με τις μεγάλες απώλειες στην ψηφοφορία.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου, αφού οι απώλειες είναι μεγάλες από την κυβερνητική παράταξη και δεν διασφαλίζεται ούτε το ελάχιστο των 120 βουλευτών που δικαιολογεί τη δεδηλωμένη στην κυβέρνηση.

Τα ΟΧΙ παρέμειναν 32, διαμορφώνοντας το μπλοκ των διαφωνούντων και κατά κύριο λόγο της Αριστερής πλατφόρμας. Εκεί όμως που αυξήθηκαν οι απώλειες είναι στα ΠΑΡΩΝ, με τους Καββαδία, Μητρόπουλο, Κανελλοπούλου και Κουρεμπέ να τοποθετούνται έτσι, παρά τη θέση τους να ψηφίσουν ΝΑΙ στις δύο συνεδριάσεις για τα προαπαιτούμενα. Αντίθετα υπήρξαν και δύο βουλευτής. οι κκ. Μπαξεβανάκης και Κασιμάτη που ενώ είχα ψηφίσει ΠΑΡΩΝ στο παρελθόν, σήμερα προσχώρησαν στο ΝΑΙ. Το σύνολο 43 βουλευτές διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή της κυβέρνησης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν προ ολίγου ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης της δόσης στις 20 Αυγούστου, η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

news247

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.