Άσχημα νέα για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Τι προβλέπει εγκύκλιος, που εξέδωσε η ΓΓΔΕ για την φορολογία των εισοδημάτων από ακίνητη περιουσία

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr με εγκύκλιο του πρώην Γενικού Γραμματέα κ. Θεοχάρη από την 1η-1-2014 έχει καταργηθεί το μέτρο της εκχώρησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων στην εφορία.

Το μέτρο αυτό επέτρεπε στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν είχαν εισπράξει τα ενοίκια απο μισθωτές να εκχωρήσουν το δικαίωμα είσπραξης στην εφορία και να απαλλαγούν  από την υποχρέωση δήλωσής τους στην φορολογική δήλωση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο όσοι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων δεν εισέπραξαν εντός του 2014 τα οφειλόμενα ενοίκια από τους μισθωτές τους θα πρέπει φέτος να τα δηλώσουν στην φορολογική δήλωση σαν να τα έχουν εισπράξει. Ετσι ακόμη κι αν δεν έχουν εισπράξει τα ενοίκια θα φορολογηθούν γι’ αυτά από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 11% όπως ορίζει ο ΚΦΕ.

Έτσι το 2015 οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν στα εκκαθαριστικά τους φόρους για τα εισοδήματα του 2014 από ενοίκια που δεν έχουν εισπράξει ποτέ και με την κατάσταση αυτή την στιγμή στην κτηματαγορά δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα πληρώσουν φόρους για εισοδήματα που ουδέποτε εισέπραξαν.

δείτε εδώ όλη την εγκύκλιο για το πως θα φορολογηθούν τα ενοίκια

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitilka.gr:

Μετά το Πάσχα οι αιτήσεις στο Taxisnet για την ρύθμιση των 100 δόσεων

Νωρίτερα τα επιδόματα και το Δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ

news247

Μάρτιος 27 2015 14:42
Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις για βιβλία, συμβουλές για νέους συγγραφείς, αλλά και τα νέα μου βιβλία. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com.