ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


      Ο Δήμος Λαυρεωτικής  και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ)


ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ


στα εγκαίνια του Κέντρου Πρόληψης Υγείας (Κ.Ε.Π) Λαυρεωτικής , που θα γίνουν την Παρασκευή , 19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 19:30, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (Αίθουσα Μηχανουργείου).
ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ  ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Ο ΔΗΜΟΣ  ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ  στα πλαίσια του προγράμματος  «Δημιουργία και δικτύωση δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής Υγείας» που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» -2013  ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της νέας Δημοτικής Δομής  που εξειδικεύεται στην πρόληψη και προαγωγή υγείας των δημοτών του.
Η Δομή αυτή βρίσκεται στη Διεύθυνση Αθηνών Σουνίου 37 Κερατέα & Αθηνάς 29 Λαύριο  και στελεχώνεται από καταρτισμένους δημοτικούς υπάλληλους σε θέματα πρόληψης και ειδικευμένο Ιατρό.
Οι δημότες θα ενημερώνονται από το ΚΕΠ Υγείας για συγκεκριμένες ενέργειες του Δήμου με σκοπό τη προαγωγή της υγείας καθώς και για τις διαγνωστικές εξετάσεις που προβλέπονται για τη πρόληψη σοβαρών μορφών καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επίσης θα ενημερώνονται για τους παρόχους υγείας που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.
Σκοπός του Δήμου μας είναι το ΚΕΠ Υγείας να γίνει το σημείο Αναφοράς για τον δημότη για θέματα πρόληψης και προαγωγής της Υγείας. Σε μια πρώτη φάση αναλαμβάνει επίσης τη υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης των δημοτών για τους κινδύνους από την κατάχρηση του διαδικτύου, τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.
Τέλος ο Δήμος προσκαλεί όλους τους Ιατρούς και τους άλλους παρόχους υγείας της περιοχής μας να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα προγράμματα πρόληψης του ΚΕΠ Υγείας.
Φορέας Υλοποίησης του προγράμματος είναι το Εθνικό  Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας.


Από το Γραφείο Τύπου

.


Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις για βιβλία, συμβουλές για νέους συγγραφείς, αλλά και τα νέα μου βιβλία. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com.