Τα οφέλη από τη μουσική εκπαίδευση

«Προπονεί» τον εγκέφαλο καθώς ενεργοποιούνται πολλαπλές περιοχές

Όταν ακούτε μουσική, πολλαπλές περιοχές του εγκεφάλου ενεργοποιούνται. Αλλά όταν μπορείτε πραγματικά να παίξετε ένα μουσικό όργανο, τότε η δραστηριότητα γίνεται μεγαλύτερη σαν να… προπονείται το πλήρες σώμα του εγκεφάλου.

Τι συμβαίνει; Η Anita Collins, νευροεπιστήμονας εξηγεί στο παρακάτω βίντεο τα «πυροτεχνήματα» που… βγαίνουν από τον εγκέφαλο των μουσικών όταν παίζουν, και εξετάζει μερικά από τα μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα αυτής της ψυχικής προπόνηση.843D51B94CB75E8DA0DA7EFD5ACCACC4

newsbeast.gr
Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις για βιβλία, συμβουλές για νέους συγγραφείς, αλλά και τα νέα μου βιβλία. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com.