Πέτρος Φιλίππου: Το νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική.

Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων έχει ταλανίσει τα τελευταία 30 χρόνια την Αττική χωρίς μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί κάποια λύση. Αντίθετα η Αττική έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο σημερινός τρόπος διαχείρισης προβλέπει τη μεταφορά σύμμεικτων αποβλήτων στη Φυλή αλλά και στους νέους χώρους που προβλέπεται να κατασκευαστούν με τη δημιουργία φαραωνικών εγκαταστάσεων στο Γραμματικό και την Κερατέα και οι οποίοι έχουν τεράστιο κόστος για τους δήμους και τους δημότες. Ο συγκεκριμένος τρόπος δεν είναι αποδεκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα και με όσα προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 1998/2008 αλλά και από τον Ν. 4042/2012 που είναι πλήρως εναρμονισμένος με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, δηλαδή ότι μέχρι το 2020 θα πρέπει να έχει μειωθεί η παραγωγή των απορριμμάτων στο 50% των σημερινών ποσοτήτων με δράσεις που θα πρέπει να γίνουν από τους ίδιους τους δήμους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 287 επιπλέον λέξεις

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.