Φτιάξτε το δικό σας λικέρ από ρόδι

Φτιάξτε το δικό σας λικέρ από ρόδι

Υλικά συνταγής
– Ρόδι κουκούτσι μπόλικο όσο ένα μπουκάλι πλαστικού νερού του 1 ½ λίτρου

– 1/2 κιλό ζάχαρη αν θέλουμε βάζουμε άλλα 100 γραμμάρια να γίνει ποιο βαρύ το λικέρ μας

– 4 γαρύφαλλα ολόκληρα πρόκες

– οινόπνευμα ποτοποιίας ή βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

από τον ChefΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΖΑΚΗΜέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
1. Παίρνουμε το ρόδι και το καθαρίζουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια ρόδι και τα μισά από αυτά τα βάζουμε στο πλαστικό μπουκάλι του νερού. Ρίχνουμε την ζάχαρη και κλείνουμε το καπάκι από το μπουκάλι και ανακατεύουμε καλά, τέλος βάζουμε μέσα τα υπόλοιπα ρόδια κουκούτσια και το γεμίζουμε το μπουκάλι πάρα πολύ καλά και το κλείνουμε πολύ σφιχτά μετά.

2. Το βάζουμε στον ήλιο και μετά από 4 μέρες το συμπληρώνουμε με ρόδι κουκούτσι πάλι, αφήνοντας το για 2 μήνες περίπου ανακατεύοντας το μπουκάλι καλά.

3. Μετά από 2 μήνες περίπου το σουρώνουμε με τούλι βγάζοντας από το μπουκάλι το ρόδι κουκούτσι το οποίο τούλι το έχουμε μέσα σε ένα μπολ διότι θα το σφίξουμε πάρα πολύ καλά να βγει το ζουμί του μέσα στο μπολ και να κρατήσουμε τα κουκούτσια του.

4. Το τοποθετούμε το ζουμί από ρόδι σε ένα γυάλινο μπουκάλι και ζυγίζουμε ίση ποσότητα με οινόπνευμα ποτοποιίας ή με βότκα ή με τσίπουρο και το ρίχνουμε μέσα στο μπουκάλι και το ανακατεύουμε καλά και το κλείνουμε με το καπάκι του…

newsbeast.gr
Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.