20 προπονητές από 11 διαφορετικά κράτη παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά τμήματα προπονητών στην Μπρέντα της Ολλανδίας στις 20-24 Αυγούστου 2014

Για τα neaonline Βάλια Μιχαήλ
Πρώτη καταχώρηση 2/9/2014
https://neaonlinedotcom1.wordpress.com

Νέο Κείμενο OpenDocument (3)

xokey breda

20 προπονητές από 11 διαφορετικά κράτη παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά τμήματα προπονητών στην Μπρέντα της Ολλανδίας στις 20-24 Αυγούστου 2014
Μεταξύ των Προπονητών από πολλές χώρες και Έλληνες αλλά και Κύπριοι όπως ο Ανδρέας Μιχαήλ (Α.Ο.Χ. Ανάβρυτα, Ελλάδα),Γεώργιος Μητρόπουλος (Α.Ο.Χ. Ανάβρυτα,Ελλάδα) Αγγελής Γιαννακόπουλος (Εθνικός Πειραιώς Ελλάδα), Κωνσταντίνος Τσιάμης (ΕθνικόςΠειραιώς,Ελλάδα ),Αντώνης Ευθυμίου (Κύπρος), Ξένιος Πολυδώρου (Κύπρος) που ασχολούνται με το άθλημα πάρα πολλά χρόνια.
Η Ευρωπαική Ομοσπονδία Χόκευ άνοιξε στις 20/8/2014 στο όμορφο Κέντρο Χόκευ της Μπρέντας στην Ολλανδία, όπου 20 προπονητές από 11 διαφορετικά κράτη παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά τμήματα προπονητών και τα σεμινάρια (4 ημερών). Την πρώτη ημέρα συνάντησαν τους εκπαιδευτές Herman Kruis, Siegfried Aikman, Norman Hughes and Norbert Nederlof.Μετά από το καλοσώρισμα όλων των συμμετεχόντων ο Norbert και ο Herman έκαναν μία αναφορά στην εξέλιξη των συστημάτων 3-tier και ενημέρωσε τους προπονητές για το πρόγραμμα που θα παρακολουθούσαν τις επόμενες ημέρες.
Έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην σημασία και τον σπουδαίο ρόλο που αποδίδεται στους προπονητές διότι συμβάλλουν και σαν εκπαιδευτές στην ανάπτυξη του αθλήματος.
Το κλειδί ήταν το μήνυμα «μοιραζόμαστε γνώση»
Μετά παρακολούθησαν ένα φιλικό παιχνίδι και μία άσκηση τεχνικής. Ακολούθησε γεύμα και όλοι ανυπομονούσαν για την επόμενη μέρα…
Η δεύτερη ημέρα άρχισε με τον Norbert Nederlof and Siegfried Aikman.Ο Norbert εισήγαγε τους προπονητές στην φιλοσοφία του Χόκευ και τους επέδειξε τρόπους για να διδάξουν το άθλημα σε μικρά παιδιά.
Ανέφερε ότι οι τακτικές Χόκευ αρχίζουν από τις αποφάσεις των παιχτών, σαν αποτέλεσμα η διδασκαλία “του να επιλέγεις” αρχίζει σε πολύ πρόωρο στάδιο.(στην αρχή σε μικρές ηλικίες).
Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα που μαθαίνεται σε μικρές ηλικίες.
Παρακολουθήσαν προπόνηση κοριτσιών U14 που παρουσίασε ο Norbert και ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα που πρέπει να δίνεται στον τρόπο που τα παιδιά κρατάνε το μπαστούνι του Χόκευ, πως να κρατάνε τα παιδιά σε ενδιαφέρον κατά την διάρκεια της εξάσκησης τους και πως να τους αναπτύσσουν το ενδιαφέρον σταδιακά.
Το επόμενο ήμισυ της ημέρας ο Siegfried Aikman παρουσίασε ένα πρόγραμμα με την ομάδα αγοριών U14 με σκοπό να δουν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του κεντρόου midfielder’s στο παιχνίδι αλλά και στην προπόνηση, όπως επίσης την σημασία της καλής υγείας, φυσικής κατάστασης και ετοιμότητας που πρέπει να έχουν οι παίχτες.
Στο τέλος της ημέρας παρακολουθήσαν παιχνίδι με ενήλικες που παρουσίασε ο Herman Kruis είχαμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και για όλα όσα άκουσαν και παρακολουθήσαν κατά την διάρκεια της ημέρας. Ήταν μία ακόμη επιτυχημένη ημέρα και είχαν ακόμη πολλά να μάθουν την επόμενη ημέρα.
Συνέχισαν με πολλές ομιλίες και σεμινάρια που ακολούθησαν με ένα υπέροχο γεύμα με παρόντα την Πρόεδρο EHF κα Marijke Fleuren.
Η τρίτη ημέρα άρχισε με τον Herman Kruis and Siegrfried Aikman οι οποίοι μέσα από ενδιαφέρουσες ομιλίες και παραδείγματα εξήγησαν σε όλους τους προπονητές τις διαθέσιμες μεθόδους τεχνολογίας για να εξακριβώνεται καθημερινά η καλή φυσική κατάσταση των παιχτών, σε καθημερινή βάση και πως να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν για να βοηθούν τους παίχτες να χρησιμοποιούν όλες τις δυνάμεις τους και να αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
Ο κος Aikman έδειξε σε όλους την σημασία του δεξιού και αριστερού βασικού όταν επιτίθεται στην αντίθετη πλευρά και επίσης τα βασικά σχετικά με την άμυνα σε αυτές τις καταστάσεις για να ελαχιστοποιήσουν τις ευκαιρίες των αντιπάλων, για να μην δεχτούν γκόλ. Επιπρόσθετα διάφορες προσεγγίσεις και τρόπους πίεσης.
Το απόγευμα παρακολουθήσαν ασκήσεις παιχνιδιού σε πραγματική μορφή που έδειχναν όλα όσα έμαθαν στα πρωινά σεμινάρια. Μάθανε πώς οι παίχτες βελτιώνουν το έλεγχο τους και τεχνικές άμυνας.
Το βράδυ οι προπονητές της ομάδας CAE και ο Πρόεδρος EHF President Marijke Fleuren συναντήθηκαν για φιλική συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και ένα άλλο υπέροχο δείπνο που τους έδωσε δυνάμεις και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα.
Μία άλλη ημέρα η τέταρτη με πολλά ακόμη για να μάθουνε..!
Όλη η ομάδα των προπονητών είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει παιχνίδια Χόκευ που οι συμμετέχοντες έδειξαν τις πνευματικές δεξιότητες τους, με σκοπό να αναλύσουν τα παιχνίδια, τους παίχτες και τις τακτικές των ομάδων.
Ο Ανδρέας Μιχαήλ (Α.Ο.Χ. Ανάβρυτα Ελλάδα) μας είπε συγκεκριμένα
¨-Επικεντρωθήκαμε σε ανάλυση των πλαινών πλευρών του γηπέδου και τις δραστηριότητες που πρέπει να γίνονται. Η ημέρα άρχισε με την παρουσίαση του Κωνσταντίνου Τσιάμη των όσων θα επακολουθήσουν σε πραγματικότητα από την ομάδα των προπονητών. Χωριστήκαμε σε ομάδες και πήγαμε στο γήπεδο. Εκεί επικεντρωθήκαμε στην ανάλυση των παιχνιδιών.
Ήταν μία πραγματικά μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μερικούς επιδέξιους παίκτες καλές τακτικές,και ανθρώπους νέους που πρόβαλαν το σπόρ. Οι προπονητές των ομάδων συνέλεξαν όλες τις πληροφορίες για να παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Μετά παρακολουθήσαμε αγώνα Χόκευ και αργότερα το βράδυ δείπνο και φιλική συζήτηση στο κλάπ του Χόκευ.
Τέλος Ο Ανδρέας μας είπε ότι όλοι οι αθλητές από την Ελλάδα και μόνο κάλυψαν όλα τα έξοδα μετάβασης στο εξωτερικό και δίδακτρα μόνοι τους γιατί δεν υπάρχει δυστυχώς καμία επίσημη βοήθεια για την αναβάθμιση του αθλήματος στον τόπο μας.

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.