Οδηγός επιβίωσης για τον ΕΝΦΙΑ

– Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Ολα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

Χρονικό περιθώριο περίπου 15 ημερών θα έχουν οι πολίτες για να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, καθώς οι αλλαγές δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. Εκτιμάται πάντως ότι θα είναι μικρής κλίμακας, ενώ τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Taxis.

Οι όποιες αλλαγές γίνουν θα πρέπει να πάρουν την έγκριση της τρόικας, ενώ για τα ακίνητα στις πόλεις δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

1) Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ βρίσκεται στο Taxis τι να κάνω;

Μπορείτε να κρατήσετε το εκκαθαριστικό όμως ουσιαστικά δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία παρά μόνο για να ελέγξετε αν το νέο εκκαθαριστικό θα είναι ευνοϊκότερο ή όχι.

2) Πότε πρέπει να πληρώσω;

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα παρόλο που τα εκκαθαριστικά του Taxis γράφουν ημερομηνία πληρωμής τέος Αυγούστου για την πρώτη δόση, η πληρωμή θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

3) Θα εκδοθεί καινούργιο εκκαθαριστικό για όλους;

Ναι. Και αυτό γιατί θα αλλάξει ο αριθμός των δόσεων.

4) Θα υπάρξει έκπτωση φόρου για τα κλειστά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα;

Το θέμα συζητήθηκε για έκπτωση της τάξης του 30%, όμως δεν φαίνεται να περνάει τελικά.

5) Σε πόσες δόσεις πρέπει να πληρωθεί ο φόρος;

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο οικονομικών θα πληρωθεί σε έξι δόσεις.

6) Θα υπάρξει έκπτωση αν πληρώσω εφάπαξ;

Εξετάζεται να δοθεί έκπτωση 1,5% για όσους αποφασίσουν να πληρώσουν τον φόρο εφάπαξ.

7) Πλήρωσα ήδη το φόρο. Τι πρέπει να κάνω;

Θα περιμένετε να εκδοθεί το νέο εκκαθαριστικό και αν υπάρχει διαφορά θα γίνει συμψηφισμός.

newsbeast.gr

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.