Είναι ωραίο να δουλεύετε μόνοι σας, αλλά μήπως δεν ξέρετε όλες τις παγίδες που κρύβει αυτό;

Η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων, με έμφαση στην προώθηση της καινοτομίας, της τεχνολογίας, της εξειδίκευσης και της εξωστρέφειας, αποτελεί ένα από τα κύρια μελήματα της εποχής μας.

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί για τους νέους επιχειρηματίες και θα έπρεπε να τα γνωρίζουν.

Υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά της κατάστασης

Οι περισσότερες startups και νέοι επιχειρηματίες ξεκινούν με τους καλύτερους οιωνούς, με πάθος και όρεξη για δουλειά. Δυστυχώς, έρευνες έχουν αποδείξει πως το 90% αυτών αποτυγχάνουν εντός λίγων ετών. Είναι ωραίο να ακούμε για την «νέα Amazon», αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μη πετύχει.

Δε φτάνει το πάθος για δουλειά

Το «αν είσαι παθιασμένος με τη δουλειά σου, θα πετύχεις» δεν είναι απόλυτο. Για να κερδίσεις στον επιχειρηματικό κόσμο χρειάζονται και άλλα πράγματα. Υπομονή, αφοσίωση, εργατικότητα και μια λίστα που δε τελειώνει ποτέ.

Διαβάστε ακόμα: Ο απαγορευμένος δεκάλογος των επιχειρήσεων

Χρειάζονται χρόνια μέχρι να χτιστεί η καριέρα

Ειδικά για τους νέους επιχειρηματίες είναι λάθος να πιστεύουν πως η επιτυχία θα έρθει γρήγορα. Επιχειρηματικότητα δε σημαίνει λιγότερες ώρες εργασίας, ίσα-ίσα επιχειρηματικότητα σημαίνει οικοδόμηση της επιχείρησής σταθερά και προσεχτικά, ώστε να κρατήσει. Αν υπάρχει κάποιο μυστικό της επιτυχίας, αυτό είναι η σκληρή δουλειά.

«Μοναξιά μου όλα»

Η απομόνωση είναι ένα από τα βασικά γνωρίσματα της επιχειρηματικότητας. Για να πετύχετε θα πρέπει να δουλέψετε πολλές ώρες, να αφήσετε για λίγο τις βόλτες και τα οικογενειακά τραπέζια. Η επιτυχία είναι ένας μοναχικός δρόμος.

Για να καθοδηγήσετε τους άλλους, πρέπει να ξέρετε να διαχειρίζεστε εσάς τους ίδιους

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως για να είσαι επιχειρηματίας αρκεί να έχεις μια πολύ καλή ιδέα. Μέγα λάθος, ένας επιχειρηματίας πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι ηγέτης. Και η ηγεσία προϋποθέτει διαχείριση τη ίδιου μας του εαυτού.

Διαβάστε ακόμα: Μήπως εργάζεστε περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται;

Δε θα γίνετε πλούσιοι

Καλώς ή κακώς είναι εξακριβωμένο πως οι περισσότερες νέες επιχειρήσεις δεν είναι επικερδείς. Μπορεί να είναι πρωτότυπες, ευφάνταστες, αλλά δυστυχώς δεν φέρνουν χρήματα.

Κρίση ταυτότητας

Οι επιχειρηματίες είναι γενικά άνθρωποι με αυτοπεποίθηση, αλλά για τους περισσότερους έρχεται αυτή η στιγμή όπου οι ευθύνες έρχονται να κλονίσουν τις πεποιθήσεις τους. Να είστε έτοιμοι για δυνατά «χτυπήματα» στο στομάχι.

Διαβάστε ακόμα: Ο Αριστοτέλης και ο Στιβ Τζομπς για τους νέους επιχειρηματίες

(Πηγή: Fortunegreece.com)
news247Ιούλιος 13 2014 11:29

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.