ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 10 Ιουλίου στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, προεδρεύοντος του Βουλευτή κ. Γ. Βλάχου, σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και των νυν και νεοεκλεγέντων Δημάρχων των Δήμων, από τους οποίους θα διέρχεται ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, με θέμα την επέκταση του Προαστιακού από το Κορωπί έως το Λιμάνι του Λαυρίου.

Στην σύσκεψη αυτή παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Κων/νος Λεβαντής, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αρετούσα Μακρή, ο Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Ρόζης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Ξεφτέρης.

Ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρυσοχοΐδης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην πολιτική βούληση του Υπουργείου για την ολοκλήρωση των μελετών και την υλοποίηση του έργου, με κύριο διαχειριστή τον Ο.Σ.Ε., περιέγραψε τις κατευθυντήριες γραμμές για την κατασκευή ενός αστικού τραίνου, φιλικού προς το περιβάλλον, ασφαλούς, γρήγορου και αποτελεσματικού και επισήμανε ότι η επέκταση του Προαστιακού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Στην σύσκεψη αυτή εκθέσαμε τις θέσεις του Δήμου Λαυρεωτικής, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 166/27-8-2013 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την χάραξη της γραμμής διέλευσης του Προαστιακού στα όρια του Δήμου μας σε μήκος 17 Km, καθώς και την αναγκαιότητα δημιουργίας συγκεκριμένων Σ. Σταθμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, τόσο των πόλεων Κερατέας και Λαυρίου, όσο και των Οικισμών του Δήμου μας.

Επίσης ζητήσαμε την κατασκευή ανισόπεδων διαβάσεων του τραίνου, όπου είναι απαραίτητες και την κατασκευή, ως υποχρεωτικών έργων, του παράπλευρου της σιδηροδρομικής γραμμής οδικού δικτύου και χώρων στάθμευσης σε όλους τους Σ. Σταθμούς.

Τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Πρόεδρος του Ο.Σ.Ε. Π. Θεοφανόπουλος, δεσμεύτηκαν ότι θα εξετάσουν τις προτάσεις μας (καθόσον πλέον, από όσο διεφάνη, η ΕΡΓΟΣΕ δεν θα έχει τον πρώτο λόγο στην κατασκευή του έργου) και ότι όλα τα τεχνικά θέματα (σταθμοί, διαβάσεις, υποδομές) θα συζητηθούν και θα συμφωνηθούν σε επόμενες συναντήσεις μεταξύ του Υπουργού, υπηρεσιακών φορέων και των εμπλεκόμενων Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής.

Πιστεύουμε ότι το έργο της επέκτασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, μετά από παλινωδίες ετών και κατόπιν της έγκρισης στις 9-1-2014 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της χρηματοδότησης των μελετών, είναι πλέον ώριμο να δημοπρατηθεί εντός του έτους 2015, ούτως ώστε να δώσει νέα πνοή και ανάπτυξη στην περιοχή της Λαυρεωτικής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
11/07/2014

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.