Ρομπότ «μονομαχεί» στο πινγκ πονγκ με Γερμανό πρωταθλητή (vd.)

a-table-tennis-champion-will-face-off-against-a-ping-pong-playing-robot-next-month-thumb-large

Τη «μονομαχία» του Kuka Kr Agilus, του πιο γρήγορου ρομπότ στον κόσμο, με τον Γερμανό πολυνίκη στο πινγκ πονγκ Τίμο Μπολ επέλεξε η Kuka Robotics για να διαφημίσει το πρώτο της εργοστάσιο στη Σανγκάη. Ο Μπολ αποδέχθηκε την πρόκληση, και τον ρόλο του «πρεσβευτή» της γερμανικής εταιρείας κατασκευής βιομηχανικών ρομπότ, ενώ το βίντεο του αγώνα αναρτήθηκε σήμερα στο σάιτ της Kuka Robotics.Ρομπότ «μονομαχεί» στο πινγκ πονγκ με Γερμανό πρωταθλητή


Το concept της διαφημιστικής καμπάνιας αποτελεί ουσιαστικά μια ακόμη παραλλαγή του ερωτήματος αν οι μηχανές θα μπορέσουν κάποια στιγμή να ξεπεράσουν τον άνθρωπο, ο οποίος τις επινόησε. Μέσα από το εντυπωσιακό βίντεο, η απάντηση που δίνεται είναι πως, αν και ο Γερμανός πρωταθλητής χάνει αρχικά με 6-0, στη συνέχεια καταφέρνει να ανακαλύψει τις «αδυναμίες» του αντιπάλου του.

Έτσι, τελικά ο Μπολ επικρατεί στον αγώνα με 11-6, αποδεικνύοντας πως ακόμη τουλάχιστον, δεν έχει έρθει η στιγμή που τα κάθε λογής μηχανήματα θα κατατροπώσουν τον δημιουργό τους. Μια φυσιολογική εξέλιξη της αναμέτρησης, σύμφωνα με την Kuka Robotics, αφού το Kuka Kr Agilus είναι το ταχύτερο ρομπότ στο πακετάρισμα κιβωτίων, και όχι στο πινγκ πονγκ.

ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ
kathimerini.gr

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις για βιβλία, συμβουλές για νέους συγγραφείς, αλλά και τα νέα μου βιβλία. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com.