Μέγαρο Μουσικής-Πρεμιέρα για τον «Μάκμπεθ»

megaro

Πρεμιέρα στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πραγματοποίησε η όπερα Μάκμπεθ του Βέρντι που αναφέρεται στην διαφθορά της εξουσίας και είναι πάντοτε επίκαιρη όσα χρόνια και εάν έχουν περάσει από τότε που το έργο έχει γραφτεί το θεατρικό αυτό έργο του Σαίξπηρ με τον ίδιο τίτλο.
Αναφέρεται στους ανθρώπους που για να αναρριχηθούν τα σκαλοπάτια της εξουσίας δεν διστάζουν να κάνουν ακόμη και φόνους όπως και ο κεντρικός ήρωας ο Μάκμβεθ του Βέρντι.
Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνή διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οργανισμού Μύρων Μιχαηλίδης, ενώ τη Χορωδία της ΕΛΣ ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.
Το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχει χορογραφήσει ο Ρενάτο Τζανέλλα.

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις για βιβλία, συμβουλές για νέους συγγραφείς, αλλά και τα νέα μου βιβλία. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com.