ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ- ΛΑΥΡΙΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ : Ο ΣΓΟΥΡΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ

Συντοπίτες – συντοπίτισσες, άντρες, γυναίκες, μεγάλοι και μικροί

Ο Κος Σγουρός ( περιφερειάρχης Αττικής) ανέθεσε σε εταιρεία επικοινωνίας να οργανώσει καμπάνια για να μας πείσει, ότι τα εργοστάσια με τους ΧΥΤΥ τους, που θέλουν να φτιάξουν στην Κερατέα, στο Γραμματικό, στη Φυλή και στα Λιόσια, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ…

Πλήρωσε 23.000 ευρώ για 3 μήνες στην εταιρεία αυτή, για να τους συμβουλεύσει, πώς θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα η στρατηγική του, αυτούς τους κρίσιμους 3 μήνες ως τα τέλη Δεκεμβρίου 2013, ημερομηνία οπότε λήγει η τελευταία παράταση που έχουν πάρει οι γνωστοί μεγαλοεργολάβοι, για να προχωρήσουν τα έργα τους. Τα έργα αυτά, αν γίνουν, θα τα διαχειρίζονται οι ίδιοι, τουλάχιστον για 27 χρόνια.

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ εδώ στην Κερατέα και στο Λαύριο ότι:

1. Ο σχεδιασμός τεράστιων εργοστασίων και ΧΥΤΑ για τα σκουπίδια, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να είναι ο γνωστός, για το χώρο του Οβριόκαστρου.

2. Από την περιφέρεια έχει προβλεφτεί και ΔΡΟΜΟΣ 2,5 χιλιομέτρων, που θα συνδέει το Οβριόκαστρο με τις Φοβόλες ( με 1 σμπάρο 2 τρυγόνια)

3. Τα Δημοτικά τέλη θα εκτιναχτούν στα ύψη, γιατί τα έργα είναι δαπανηρά και οι ιδιώτες απαιτούν κέρδος.

4. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνεται εισαγωγή σκουπιδιών και από άλλες περιοχές ( άλλους Δήμους και νησιά) και ίσως από άλλες χώρες… Γιατί τα εργοστάσια χρειάζονται μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών, για να μην πέσουν έξω.

5. Η ανακύκλωση – που δεν συμφέρει τα εργοστάσια – θα καταρρακωθεί και θα εξαφανιστεί, παρά την ψηφισμένη οδηγία της Ευρωπαικής Ένωσης , που λέει « ΠΡΩΤΑ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» και παρά την προτεραιότητα που έχει η ελαχιστοποίηση των σκουπιδιών, σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Δεν θέλουμε να αμαυρωθεί ο αγώνας μας. Η περηφάνια, το δίκιο, η αγωνιστικότητά μας θα υπερισχύσουν.

Αγωνιζόμαστε για έναν περιφερειακό σχεδιασμό, που θα έχει στόχο την ελαχιστοποίηση των σκουπιδιών που μένουν για ταφή ή άλλη επεξεργασία, με περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς όρους. ΟΧΙ στο έγκλημα που επιχειρούν στην Αττική και σε όλη τη χώρα.

Όπλο τους: ο φόβος και η υποταγή μας σε ότι μας λένε. Στη ζωή δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Υπάρχουν λύσεις για ανθρώπους.

Όπλο μας: ξέρουμε τα σχέδιά τους , θέλουμε ζωή και μέλλον

Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η Α Γ Ω Ν Α Κ Ε Ρ Α Τ Ε Α Σ – Λ Α Υ Ρ Ι Ο Υ Οκτώβριος 2013

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.

One thought on “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ- ΛΑΥΡΙΟΥ”

  1. …όσο υπάρχει ομοψυχία, σύμπνοια, ψυχή για αγώνα, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές επιδιώξεις, όσο δεν υπάρχει ο φόβος αλλά η διάθεση, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσει….

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.