Εκπαιδευτικές εκδρομές στην Αττική

e
O Σύλλογος «Ενότητα» Διασταύρωσης Ραφήνας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, διοργανώνουν

μονοήμερες εκδρομές ή δίωρες περιηγήσεις –εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό την ενημέρωση σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, αρχαιολογικών μνημείων, μουσείων της φύσης και την ψυχαγωγία.

Σας προτείνουμε ….
Περιηγήσεις στην Ραφήνα και το Πικέρμι
για να γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φύση

κάθε Τρίτη
1.Γνωρίζουμε τις παραλίες της Ραφήνας και την ιστορία τους
(από το 3.000 π.Χ.)
Κάθε Τετάρτη
2. Στα Ίχνη …. των Λιγνιτωρύχων
Κάθε Πέμπτη
3. Γνωρίζοντας τον Βαλανάρη και τους Νερόμυλους

Διευκρινήσεις:
1.Πριν την περιήγηση συγκεντρωνόμαστε στο Αναψυκτήριο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου ,επί της οδού Μαραθώνος όπου γίνεται ενημέρωση με προβολή για το θέμα της περιήγησης.
2.Σ΄ αυτό τον χώρο θα υπάρχει μικρό μουσείο με αντικείμενα καθημερινής χρήσης και εργαλεία, θεματική έκθεση φωτογραφιών .
3. Για όλα τα θέματα υπάρχει ερωτηματολόγιο και κατασκευές τα οποία μπορούν να δουλέψουν οι διάφορες ομάδες (παιδιά-ενήλικες εφ΄ όσον το επιθυμούν) με τα στοιχεία που δίνονται στην περιήγηση. Επίσης δίνονται ιδέες για εκθέσεις και εργασίες στον χώρο του σχολείου.
4. Μετά την περιήγηση μπορείτε πάλι στον χώρο του Αναψυκτηρίου να περάσετε κάποιες ώρες στην παιδική χαρά, το γήπεδο και να πάρετε ένα ελαφρύ γεύμα. Έτσι καλύπτεται άνετα μια μονοήμερη εκδρομή.

Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με την Βάσω Κιούση στα τηλ. 2106020026 -6974380541.

Οι περιηγήσεις στην περιοχή Ραφήνας- Πικερμίου γίνονται από τον
κ. Δημήτρη Μακρή1 ερευνητή , ο οποίος εδώ και 40 χρόνια έχει ανακαλύψει και καταγράψει πλούσιο υλικό της ιστορίας τους.

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.