Γενετιστές γιατροί βρήκαν την απλούστατη λύση στο πρόβλημα της φαλάκρας

Η αναζήτηση από ολοένα και περισσότερους άντρες σε όλο τον κόσμο αποτελεσματικών λύσεων και τρόπων αντιμετώπισης της αραίωσης του τριχωτού της κεφαλής – κοινώς, της φαλάκρας ή επί το επιστημονικότερον της «ανδρογενετικής αλωπεκίας» – έχει ωθήσει την ιατρική βιομηχανία στην εύρεση ενός πλήθους επιστημονικών μεθόδων, άλλων λιγότερο και άλλων περισσότερο αποτελεσματικών, απ’ όλο το φάσμα της ιατρικής επιστήμης μέχρι και τη γενετική μηχανική.

Μεταμοσχεύσεις μαλλιών με μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων, in vitro καλλιέργεια κυττάρων, χρήση τζελ μονοξειδίου του αζώτου, λήψη βιταμίνης D3… και αυτές είναι μερικές μονάχα από τις μεθόδους που έχουν προκύψει από τις σχετικές έρευνες και τα κλινικά πειράματα.

Τώρα, όμως, καθώς αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής έκδοσης της Huffington Post, ερευνητικές ομάδες ειδικών της γενετικής ιατρικής κατέληξαν σε μία πολύ απλή ιδέα:

Την εξαγωγή τριχοθυλακιακών μονάδων από άλλα τριχωτά σημεία του σώματος (μούσι, γάμπες, κοιλιακή χώρα και υπογάστριο) και τη μετεμφύτευσή τους στην κρανιακή περιοχή.

Τα πειράματα που έλαβαν χώρα σε 35 περιπτώσεις ατόμων με ανδρογενετική αλωπεκία έδειξαν σπουδαία αποτελέσματα, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ωστόσο ότι η αποτελεσματικότητα της μεθόδου εξαρτάται και καθορίζεται από πολλαπλούς παράγοντες που βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα και εξέλιξη.

Yahoo Ειδήσεις

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.