ΔΕΗ: «Σαλαμοποίηση» και σταδιακή εκποίηση

Προσθέστε ἐδῶ τὴν δική σας ἄποψη… (προαιρετικό)

αἰέν ἀριστεύειν

Πώς θα γίνει η πλήρης αποκρατικοποίηση. Σε ιδιώτες όλη η αγορά ενέργειας

Τίποτε δεν πρόκειται να μείνει από τη σημερινή ΔΕΗ στο Δημόσιο. Ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες, λιγνιτορυχεία, δίκτυα διανομής και εμπορικές δραστηριότητες θα περάσουν σε τρία χρόνια στα χέρια ιδιωτών. Η ιδιωτικοποίηση του κρατικού ενεργειακού φορέα και της περιουσίας του θα γίνειτμηματικά, με τη μέθοδο της “σαλαμοποίησης”.

Από τα “κομμάτια” της τωρινής ΔΕΗ θα δημιουργηθούν τουλάχιστον δύο ιδιωτικές εταιρίες ηλεκτροπαραγωγής και μία επιχείρηση διαχείρισης δικτύων, στην οποία το Δημόσιο μπορεί να διατηρήσει μειοψηφική συμμετοχή. Αμφίβολο αν θα προκύψει οικονομικό όφελος στο Δημόσιο. Το βέβαιο είναι ότι μακρο΄χρόνια θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές και θα γιγαντωθούν κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα μπούν στο διαμοιρασμό των “ιματίων”  της ΔΕΗ.

Δείτε την αρχική δημοσίευση 325 επιπλέον λέξεις

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις για βιβλία, συμβουλές για νέους συγγραφείς, αλλά και τα νέα μου βιβλία. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com.