Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής για την διαθεσιμότητα και εν συνεχεία απόλυση εργαζομένων των δήμων.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής, κατά την Συνεδρίασή του στις 9-7-2013, εξέδωσε ομόφωνα το κάτωθι ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλει και καταδικάζει κατηγορηματικά τις πρόσφατες αιφνιδιαστικές κυβερνητικές εξαγγελίες για την διαθεσιμότητα και εν συνεχεία απόλυση 7.000 συνολικά εργαζομένων στους Δήμους, με πρώτους τους 2.500 σχολικούς φύλακες και τους 3.000 εργαζόμενους στην Δημοτική αστυνομία.

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιμετωπίζουν εδώ και 3 χρόνια μια πρωτοφανή επίθεση από το κεντρικό κράτος.
Η συνεχής υποβάθμιση του θεσμού και η συσσώρευση προβλημάτων οδηγούν στην απόλυτη ασφυξία τις δημοτικές υπηρεσίες.
Οι τελευταίες αποφάσεις της Κυβέρνησης καταργούν ολόκληρους τομείς και υπηρεσίες.
Η μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά 60% από το 2009 μέχρι σήμερα, η συστηματική υποβάθμιση του καταστατικού ρόλου των αιρετών, η κατευθυνόμενη δυσφήμιση των αυτοδιοικητικών θεσμών, κλιμακώνονται με την συνεχή πίεση για απολύσεις – διαθεσιμότητες εργαζομένων στο χώρο.
Η κυβερνητική πολιτική, που μόνο το δημόσιο συμφέρον δεν εξυπηρετεί, οδηγεί τους Δήμους σε κλείσιμο και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της εξυπηρέτησης των πολιτών.
Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής οδηγεί μαθηματικά τους Δήμους σε αδυναμία εκπλήρωσης βασικών τους υποχρεώσεων και θα έχει σαν αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών τους.
Στον Δήμο Λαυρεωτικής δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αντίθετα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις λόγω των συνεχών συνταξιοδοτήσεων και του παγώματος των προσλήψεων.
Όλοι οι εργαζόμενοι στον Δήμο Λαυρεωτικής και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου & Ιδιωτικού Δικαίου αυτού, είναι αναγκαίοι και πολύτιμοι συνεργάτες για την συντέλεση του κοινωνικού και αναπτυξιακού έργου του Δήμου.
Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεση μας στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων, στην μεθόδευση απόλυσης των εργαζομένων που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά και σε κάθε άλλη φημολογούμενη από καιρό κατάργηση δομών και λειτουργιών των Δήμων, είτε αυτές αφορούν την κοινωνική πολιτική, είτε τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό στις τοπικές κοινωνίες, είτε την εξυπηρέτηση του πολίτη. Ο ρόλος όλων των λειτουργιών της Αυτοδιοίκησης είναι αναντικατάστατος. Μάλιστα μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες οι δομές της Αυτοδιοίκησης αποτελούν το τελευταίο καταφύγιο των πολιτών μπροστά στη διάλυση υπηρεσιών και λειτουργιών του κεντρικού κράτους.
Καταδικάζουμε αυτούς που υποστηρίζουν «να απολυθούν εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α., για να μην απολυθούν εκπαιδευτικοί», που θυμίζει αντίστοιχες περσινές τραγελαφικές δηλώσεις Υπουργών, όπως «να κοπούν πόροι από τους Δήμους, για να μην κοπούν από τα προνοιακά επιδόματα». Αν δεχθούμε τέτοιες λογικές ως κοινωνία, αύριο θα μας πουν να απολυθούν εκπαιδευτικοί, για να μην απολυθούν γιατροί, μεθαύριο να απολυθούν γιατροί, για να μην διαλυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Στο τέλος αυτού του ατελείωτου κατήφορου υπάρχει μόνον ο πάτος, η πλήρης διάλυση κάθε έννοιας δημόσιου τομέα, πρόνοιας και προστασίας των πολιτών.
Ζητάμε από την Κ.Ε.Δ.Ε. να προχωρήσει σε σύγκληση Έκτακτου Συνεδρίου, λαμβάνοντας μέτρα δυναμικότερων κινητοποιήσεων, διεκδικώντας μια συνολική αποφασιστική στάση της Αυτοδιοίκησης, για να ανακοπεί η πορεία διάλυσης των υπηρεσιών και λειτουργιών των Δήμων, αφού η αποδοχή ενός διαρκούς συμβιβασμού, είναι μία πολιτική επιλογή που οδηγεί στην απαξίωση και στην τελική διάλυση, τον Δημοκρατικό Λαϊκό θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
                                       ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

                                   ΑΡΕΤΟΥΣΑ  ΜΑΚΡΗ

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.