Χάπι που το καταπίνεις, σε σκανάρει και σε θεραπεύει;

Η νέα ανακάλυψη που θα αντικαταστήσει τους γιατρούς!

Φανταστείτε στην επόμενή σας επίσκεψη στο γιατρό αντί να υποβληθείτε σε όλες αυτές τις κουραστικές, χρονοβόρες και καμιά φορά επίπονες εξετάσεις να χρειαστεί μόνο να πάρετε ένα χάπι και να φύγετε, ανακαλύπτοντας ακριβώς από τι πάσχετε μεν και αυξάνοντας τις πιθανότητες για θεραπεία, δε!

Συναρπαστικό; Ιδανικό; Απίθανο; Όχι. Είναι πέρα ως πέρα αληθινό και πρόκειται για τη νέα ανακάλυψη στον τομέα της υγείας. Μοιάζουν normal χάπια, λίγο πιο μικρά από μία βιταμίνη- πρόκειται όμως για αναλογικά, πλήρως λειτουργικά, μίνι κομπιούτερ που μπορούν να απορροφηθούν μέσω της πέψης, ενώ διασχίζουν τον οργανισμό μας, ανακαλύπτοντας κάθε δυσλειτουργία και πρόβλημα, καθώς στέλνουν πίσω στο γιατρό μας πλήρη αναφορά για την υγεία μας! Μοιάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας όμως δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα!

Η ερευνητική ομάδα Proteus Digital Health που εδρεύει στο Redwood City, της California, κατάφερε να δημιουργήσει ένα ‘smart pill’ ή έξυπνο χάπι, που βοηθά τον γιατρό και τον ασθενή να βρουν την ακριβή θεραπεία παρακολουθώντας την επίδραση της δοσολογίας εκ των έσω. Μετά την κατάποση, η μικροσυσκευή που κρύβεται μέσα καταλήγει στο στομάχι και κατόπιν στο πεπτικό. Το χάπι περιέχει αισθητήρες που μεταδίδουν πληροφορίες στο smartphone μας και στο mail του γιατρού μας! Τα χάπια δεν χρειάζονται μπαταρίες καθώς χρησιμοποιούν τον ίδιο τον οργανισμό σαν πηγή ενέργειας. Αυτά τα νέα μας φέρνει η Boehringer Ingelheim που παρακολουθεί την ανακάλυψη από κοντά!

Πηγή: http://www.queen.gr

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις για βιβλία, συμβουλές για νέους συγγραφείς, αλλά και τα νέα μου βιβλία. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com.