Αυτοί είναι οι πιο κοινοί onlne κωδικοί πρόσβασης στο Facebook και όχι μόνο

Έρευνα αποκάλυψε τους πιο συνηθισμένους κωδικούς που χρησιμοποιούν οι χρήστες για τους λογαριασμούς τους όπως είναι αυτός του Facebook.

Σύμφωνα με την έρευνα ο πιο κοινός κωδικός που χρησιμοποιούν οι χρήστες, αποκαλύφθηκε οτι είναι το «123456» και στη συνέχεια το «12345».
Επίσης μία λέξη που χρησιμοποιούν πολλοί χρήστες για κωδικό στον λογαριασμό τους είναι απλά η λέξη password.
Οι ειδικοί ασφάλειας επισημαίνουν οτι όλοι οι χρήστες θα πρέπει να κατανοήσουν τι σημαίνει ένας εύκολος κωδικός πρόσβασης στον σημερινό κόσμο των αυτοματοποιημένων επιθέσεων στον διαδίκτυο αφού με πολύ λίγη προσπάθεια, ένας χάκερ μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα νέο λογαριασμό κάθε δευτερόλεπτο ή 1000 λογαριασμών κάθε 17 λεπτά.

newsit

Για να μην βρεθείτε λοιπόν σε δύσκολη θέση το Newsit σας δίνει μερικές συμβουλές για ασφαλέστερη επιλογή κωδικών πρόσβασης.

Μια πολύ καλή λύση είναι να βάλετε μια δικιά σας ιδιαίτερη λέξη που δεν είναι σε κανένα λεξικό.

Μια ακόμα έξυπνη λύση είναι να παρετε μια πρόταση και να την μετατρέψτε σε λέξη δηλαδή το «I love social networks» και να την κάνετε γίνει «iLovesocNETS».

Τέλος η πιο καλή λύση είναι κάνετε ένα συνδυασμό μικρών και κεφαλαίών με αριθμούς και σύμβολα, όπως%, ή $ *.

Τέλος ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ σύντομους κωδικούς πρόσβασης και ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για περισσότερο από ένα site.

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.