Δημιουργικό Πασχαλινό Εργαστήριο- Λέσχη Ανάγνωσης και Δημιουργίας Πλάκα Κερατέας

πασχα (19)100_3167Pasxalino ErgastiriPasxalino Ergastiri (3)Pasxalino Ergastiri (2)Pasxalino Ergastiri

Ρεπορτάζ Βάλια Μιχαήλ
neaonline

Στίς 18 και 25 Απριλίου στις 5 – 7 το απόγευμα, έγινε Πασχαλινή Εκδήλωση στην Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης και Δημιουργίας με σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά που συμμετείχαν έθιμα του Ελληνικού Πάσχα.

Κόκκινα αυγά για το Πάσχα
Σύφωνα με την παράδοση βάφουμε κόκκινα αυγά τα οποία συμβολίζουν το αίμα του Χριστού που έδωσε για την σωτηρία του κόσμου. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι τα αυγά συμβολίζουν τον ερμητικά κλειστό τάφο του Χριστού που όμως μέσα τους κρύβουν ζωή και το τσούγκρισμα συμβολίζει την Ανάσταση.
Πασχαλινές Λαμπάδες για το Πάσχα
Οι Πασχαλινές λαμπάδες είναι και αυτές ένα έθιμο που έχει διάφορες ερμηνίες σε πολλά μέρη της Ελλάδος. Με αυτές μεταφέρεται το Άγιο Φώς της Ανάστασης. Οι νοννοί δίνουν την λαμπάδα μαζί με μία κουλούρα ή τσουρέκι στα βαφτιστήρια τους σαν δώρο για το Πάσχα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά διδάχθηκαν πως να διακοσμήσουν με την δική τους φαντασία, Πασχαλινές λαμπάδες για την Ανάσταση αλλά και χρωματιστά αυγά για να στολίσουν το Πασχαλινό τραπέζι.
Χρησιμοποίησαν διάφορα υλικά, όπως χρωματιστά χαρτιά, μεταξωτές κορδέλες, χρώματα και διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα. Όλα τα παιδιά, που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, έφτιαξαν με την βοήθεια της υπεύθυνης καθηγήτριας αλλά και γονέων πρωτότυπα στολισμένα κεριά και αυγά με φαντασία.
Τα υλικά για την διακόσμηση προμήθευσε η γραμματέας της Λέσχης κα Μαρίζα Δεβούρου.
Τα παιδιά της Λέσχης Ανάγνωσης και Δημιουργίας έχουν διδαχθεί φέτος βασικά Αγγλικά για μικρά παιδιά, συμμετείχαν σε διάφορες εκδηλώσεις όπως κατασκευή παραδοσιακού χαρταετού από τον κο Ανδρέα Πολλάκη, Αποκριάτικη Εκδήλωση με την στήριξη του Συλλόγου Πλάκας Κερατέας, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παρακολούθησαν βίντεο με εκπαιδευτικά θέματα, ζωγράφισαν και θα συμμετέχουν σύντομα σε εκπαιδευτικούς και περιβαλλοντικούς περιπάτους αλλά και σε μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις.
Την διδασκαλία και τον συντονισμό προσφέρει αφιλοκερδώς η υπογράφουσα το άρθρο Β.Μιχαήλ.
Για νέες συμμετοχές παιδιών μπορείτε να τηλεφωνήτε στα γραφεία του Συλλόγου 22920 27433 κάθε Κυριακή πρωί 10-12.

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.