Το αυτοκίνητο που καίει καφέ!

Το δημοφιλές ρόφημα δεν αφυπνίζει μόνο τους ανθρώπους!

Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι αν δεν πιουν καφέ το πρωί, δεν μπορούν να «πάρουν μπρος». Το ίδιο ισχύει και για ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο και μάλιστα απολύτως κυριολεκτικά! Το ειδικά διαμορφωμένο ημιφορτηγάκι της Ford κινείται έχοντας ως καύσιμο τον καφέ!

Ο 42χρονος Βρετανός, Μάρτιν Μπέικον έβαλε στο αυτοκίνητο έναν καυστήρα, στον οποίο τοποθετεί κατάλοιπα που περισσεύουν από την επεξεργασία των κόκκων καφέ. Η καύση παράγει μονοξείδιο του άνθρακα και υδρογόνο, το οποίο διοχετεύεται σε έναν τροποποιημένο βενζινοκινητήρα και θέτει σε κίνηση το αυτοκίνητο.

Φυσικά, δεν είναι όλα ρόδινα στην υπόθεση. Για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο, δεν αρκεί να γυρίσει ο Μάρτιν το κλειδί στη μίζα. Πρέπει να περιμένει να θερμανθεί ο καυστήρας και να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Την ημέρα που έγινε η επίσημη επίδειξη του οχήματος, έγιναν δύο αποτυχημένες προσπάθειες μέχρι να πάρει μπρος το φορτηγάκι. Όταν όμως τα κατάφερε, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία αυτοκινήτων που κινούνται με βιοκαύσιμα.
Έτσι είναι! Ακόμη και κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερους καφέδες για να ξεκινήσουν.
newsbeast.gr

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις για βιβλία, συμβουλές για νέους συγγραφείς, αλλά και τα νέα μου βιβλία. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com.