Η ώρα της Γης… φέτος σημαντικότερη από κάθε άλλη φορά

Η Γη γιορτάζει για ακόμα μια χρονιά… τη δική της ώρα. Η κραυγή διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από το Σύδνεϊ της Αυστραλίας το 2007, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατέβασαν τους διακόπτες του ηλεκτρικού ρεύματος για μια ώρα προκειμένου να στείλουν μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, συνεχίζεται και φέτος.

Έτσι, λοιπόν, μην ξεχάσετε απόψε και για μία ολόκληρη ώρα να κατεβάσετε του διακόπτες και να στείλετε το δικό σας μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος που τόσα υπομένει όλα αυτά τα χρόνια σε καθημερινή βάση. Είναι η τέταρτη χρονιά συμμετοχής της Ελλάδας στον παγκόσμιο αυτό εορτασμό.

H WWF καλεί τον κόσμο να κάνει κάποιες ενέργειες συμβολικές με σύνθημα «για μια καλύτερη ζωή».

Η περιβαλλοντική οργάνωση μας προτρέπει να χαρίσουμε ένα αντικείμενο που δεν χρειαζόμαστε, να χρησιμοποιήσουμε ένα βιώσιμο τρόπο για τις μετακινήσεις μας στην πόλη και να πρασινίσουμε το μπαλκόνι μας. Ετσι λοιπόν φέτος δεν σβήνουμε απλά τα φώτα αλλά υιοθετούμε το σκεπτικό της δέσμευσης «θα το κάνω, αν το κάνεις» με στόχο να πετύχουμε όλοι μαζί την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα της ώρας της γης, ο κάθε πολίτης όπως και οι δήμοι μπορεί να καταθέσει τον δικό του προσωπικό τρόπο, με τον οποίο θα πείσει τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν μια απο τις τρεις θεματικές δράσεις:

– αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου.

– αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι.

– αν χρησιμοποιείς τα ΜΜΜ, το ποδήλατο ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου.

Ήδη η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη ενώ για ακόμα μια φορά συμμετέχουν και κρατικοί φορείς όπως το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στη συγκεκριμένη ενέργεια. Έτσι, λοιπόν, θα σβήσουν τα φώτα για μια ώρα στην Ακρόπολη Αθηνών (Ιερός Βράχος, Μνημείο Φιλοπάππου, ναός του Ηφαίστου) και το παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας.

Στη δράση θα συμμετάσχει φέτος και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας την λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του από τις 8.30 έως τις 9.30μ.μ. ενώ συμμετοχή στην ώρα της Γης θα έχει και η βουλή των Ελλήνων.

Με μήνυμα «μπορούμε να σώσουμε την πόλη μας συμμετέχει και ο δήμος Αθηναίων σβήνοντας το φώς στα δημοτικά κτίρια ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης θα σβήσει τα φώτα του Λευκού Πύργου, του Τριγώνου Επταπυργίου και του κεντρικού Δημαρχείου. Συσκότιση για μια ώρα όμως θα γίνει και σε πολλούς ακόμα δήμους και περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα καθώς και στη γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου.
news.gr

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις για βιβλία, συμβουλές για νέους συγγραφείς, αλλά και τα νέα μου βιβλία. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com.