Μαρμελάδα δαμάσκηνα

2 κιλά δαμάσκηνα
1 ½ κούπα νερό
1 κιλό ζάχαρη
Λίγη εσάνς πικραμύγδαλου
ή μερικά καθαρισμένα κουκούτσια δαμάσκη-νου για άρωμα.

Πλένετε καλά τα δαμάσκηνα, τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Aν θέλετε, κρατάτε μερικά κουκούτσια, τα καθαρίζετε και τα ρίχνετε μαζί με τα δαμάσκηνα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αφού πρώτα τα τυλίξετε σ’ ένα τουλουπάνι, ώστε να μπορείτε να τα αφαιρέσετε εύκολα όταν ψηθεί η μαρμελάδα. Tα κουκούτσια θα δώσουν στη μαρμελάδα ένα ξεχωριστό άρωμα. Προσθέτετε το νερό και σιγοβράζετε τα δαμάσκηνα για 40 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσουν. Kατόπιν τα βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει. Bάζετε πάλι την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζετε το μείγμα για 15 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να «δέσει» η μαρμελάδα. Aφαιρείτε τον αφρό που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια, την αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα.
vita.gr

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις για βιβλία, συμβουλές για νέους συγγραφείς, αλλά και τα νέα μου βιβλία. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com.