Βερίκοκα μαρμελάδα

1.250 γρ. βερίκοκα (χωρίς κουκούτσια)
750 γρ. ζάχαρη
125 γρ. γλυκόζη
220 γρ. νερό
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού.

Πλένετε καλά τα βερίκοκα, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους και τα βάζετε να βράσουν με το νερό σε μια κατσαρόλα. Mόλις βράσουν και λιώσουν, τα περνάτε από μια σήτα, μαζεύετε τον πολτό τους και τον ρίχνετε μαζί με τη ζάχαρη σε μια φαρδιά κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο. Στην αρχή ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα να βράζει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει στον πάτο. Tη βράζετε ώσπου να δέσει και να γίνει γυαλιστερή. Προς το τέλος προσθέτετε τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού. Tην κατεβάζετε από τη φωτιά, αφαιρείτε τον αφρό, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και τη βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα.
vita.gr

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.