Απαγοήτευση της Δημοτικής παράταξης “Ελεύθερες Πόλεις” για την ψηφισθείσα τροπολογία στη Βουλή, που αφορά τα σκουπίδια στην Κερατέα

Με την πρόσφατα ψηφισθείσα τροπολογία στη Βουλή, για την Κερατέα, που πλέον αποτελεί νόμο του κράτους, εκτός από την αλλαγή – προσθήκη της νέας θέσης Φοβόλες στην Κερατέα, προς μελλοντική αντικατάσταση, υπό την προϋπόθεση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, της θέσης Βραγόνι, ουδεμία άλλη αλλαγή επήλθε στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Αττικής, παρά τα όσα ζητούσε η κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου.

Έτσι για την Κερατέα, σε οποιαδήποτε θέση, Φοβόλες ή Βραγόνι, προβλέπεται όπως ισχύει από το 2003, η μεταφορά και διαχείριση ακριβώς των ιδίων ποσοτήτων απορριμμάτων. Δηλαδή στην Κερατέα θα μεταφέρονται όχι μόνο τα σκουπίδια Λαυρεωτικής – Σαρωνικού αλλά τα σκουπίδια της Αττικής με τις γνωστές ποσότητες σε εργοστάσια και ΧΥΤΑ. Αυτά προβλέπει επακριβώς ο Περιφερειακός Σχεδιασμός που όχι μόνο δεν άλλαξε με την τροπολογία αλλά επιβεβαιώθηκε ότι θα εφαρμοστεί πλήρως.

Η τροπολογία ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ την πρόταση της πλειοψηφίας του Δήμου για απορρίμματα ΜΟΝΟ «Λαυρεωτικής και Σαρωνικού» ούτε για «κατασκευή, λειτουργία και διαχείριση των εγκαταστάσεων» από τον Δήμο (άδικα λοιπόν τα ταξίδια στο εξωτερικό και οι επιλογές για μεθόδους Ισραήλ).

Όσοι λοιπόν συνειδητά ή ασυνείδητα, με γνώση ή άγνοια, δηλώνουν ικανοποίηση από την τροπολογία υποθέτουμε ότι έχουν κάποιους λόγους. Και είμαστε βέβαιοι ότι άλλους λόγους έχουν κάποιοι βουλευτές, άλλους λόγους κάποιοι δημοτικοί παράγοντες της περιοχής μας και άλλους λόγους διάφοροι άλλοι, εντός και εκτός της Κερατέας.

Ο καθένας τους λοιπόν οφείλει να τους εξηγήσει στον λαό με βάση την αλήθεια, χωρίς παραπληροφόρηση και με σαφή αναφορά σε όσα προβλέπει και όσα δεν αποδέχτηκε η τροπολογία. Κυρίως όλοι αυτοί πρέπει από εδώ και πέρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους για όσα έπραξαν και υποστηρίζουν.

Εμείς που με σαφήνεια γνώση και πίστη καταψηφίσαμε την γνωστή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τώρα πολύ περισσότερο, όχι απλά διαφωνούμε αλλά καταγγέλλουμε υπεύθυνα αυτή την τροπολογία.

Τιμάμε τον 16ετη αγώνα της Κερατέας, ιδίως τον αγώνα των 128 ημερών στα μπλόκα, την κοινωνική και νομική μας νίκη που έχει ακυρώσει το Οβριόκαστρο, χαιρετίζουμε όσους στην Ελληνική Βουλή καταψήφισαν την τροπολογία, δηλώνουμε παρόντες και στην πρώτη γραμμή στον αγώνα να μην έλθει ούτε ένα κιλό σκουπίδια στον τόπο μας, όπως κάνουμε επί 16 χρόνια και επιστρέφουμε τις απαράδεκτες απειλές από όπου και εάν προέρχονται.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥ

2-2-2013

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.