Για τη ΖΩΗ ΜΑΣ!!!!

-Φοβάσαι;

-Πολύ…εσύ;

-Τρέμω…

-Γιατί είσαι εδώ τότε;

-Γιατί είσαι κι εσύ.

-Η παρουσία μου σου δίνει θάρρος;

-Ο κοινός σκοπός. Κυρίως όμως… η στέρηση.

-Στέρηση;

-Της ελευθερίας. Της ελπίδας. Των ονείρων…

-Τι εννοείς;

-Δεν μπορώ να φοβάμαι άλλο. Πρέπει επιτέλους να πολεμήσω τον ίδιο… τον φόβο. Και πρέπει να τον νικήσω με κάθε θυσία.

-Σε καταλαβαίνω. Εγώ πάντως παίρνω θάρρος κάθε φορά που κοιτάω γύρω μου. Βλέπω χιλιάδες να είναι παντού και αυτό μου δίνει κουράγιο αλλά και ελπίδα.

– Δεν θα αντέξω άλλη ήττα. Κάθε φορά σκέφτομαι ότι φταίω που άφησα τα πράγματα να μας οδηγήσουν εδώ. Και ξέρω ότι πρέπει να κάνω κάτι επιτέλους ώστε να διορθώσω το λάθος μου.

– Τα λάθη μας θες να πεις…και όχι μόνο. Την ανεκτικότητα μας στην αδικία. Στη μιζέρια. Στο κάθε τι που σαπίζει τη σκέψη μας και την ίδια μας τη ζωή. Στο κάθε μικρό αλλά και μεγάλο γεγονός που στερεί από τα παιδιά μας τις ανάσες της ζωής τους. Στο κάθε μικρόβιο σκέψης που μας κάνει να σκεφτόμαστε εκδικητικά αντί ανθρώπινα…που μας οδηγεί στο μίσος για τα πάντα, αντί στην αγάπη προς όλους. Είμαστε εμείς υπεύθυνοι να εξαφανίσουμε το δηλητήριο της ψυχής μας. Να διορθώσουμε τα λάθη μας. Και επιτέλους ήρθε η ώρα…

-Ακριβώς άγνωστε φίλε μου…

-Αλήθεια… δεν συστηθήκαμε καν… Νικηφόρος.

– Ζωή.

– Άρχισε…

-Λοιπόν;

– Αν δεν σε ξαναδώ, σου εύχομαι να κερδίσεις το όνομα σου… τη Ζωή που ονειρεύεσαι…

– Ας προηγηθεί το δικό σου όνομα τότε Νικηφόρε!!

– Με τη Νίκη!!!

– Για τη ΖΩΗ ΜΑΣ!!!!

ΙΩΑΝΝΗΣ

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.