Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Λαυρεωτικής με τη Γαλλική πόλη Quimper

 

Λαύριο 15.11.2012

Με μια σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Λαυρεωτικής με τη Γαλλική πόλη Quimper, στην αίθουσα του μηχανουργείου του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου.

Αντιπροσωπεία από το Quimper, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Pierro Renerro, και την Πρόεδρο της Επιτροπής αδελφοποίησης Quimper- Λαύριο, κα Martin Fontanel, επισκέφτηκε τη πόλη μας , με σκοπό να ολοκληρωθεί η αδελφοποίηση που είχε ξεκινήσει η δημοτική αρχή Λαυρίου από το 2008.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κας Αρετούσας Μακρή, η οποία καλωσόρισε την Γαλλική αντιπροσωπεία και ευχήθηκε η αδελφοποίηση αυτή να σημάνει ένα νέο ξεκίνημα και την απαρχή της δημιουργίας ισχυρότερων δεσμών φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων. Ιδιαίτερη μνεία έκανε η Πρόεδρος στους αθλητές από την πόλη Κεμπέρ, που έλαβαν μέρος στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, διανύοντας μαζί με χιλιάδες άλλους αθλητές από όλον τον κόσμο μία ιστορική διαδρομή, αναδεικνύοντας την διαχρονική αξία του Ολυμπιακού ιδεώδους που είναι η συμμετοχή και το εύ αγωνίζεσθαι.

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Κωνσταντίνος Λεβαντής, ο οποίος μίλησε για την επισφράγιση της προσπάθειας που άρχισε πριν από χρόνια, για την αδελφοποίηση μεταξύ των δύο Δήμων, η οποία βρήκε αίσιο τέλος, χαράζοντας μια νέα αρχή και για τις δυο πόλεις. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επιγραμματικά στη συμβολή της αδελφοποίησης, στην ειρηνική ανάπτυξη της Ευρώπης, στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των λαών, στη δημιουργία σταθερών δεσμών μεταξύ των κοινοτήτων, στην ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών, στη διερεύνηση και ανάπτυξη κοινών ιδιοτήτων των ευρωπαίων πολιτών και στην ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στην κα Madeleine Riou, για την ιδιαίτερη συμβολή της στην αδελφοποίηση του Δήμου Λαυρεωτικής με τον Δήμο του Quimper.

Από τη μεριά του Quimper, μίλησε ο Αντιδήμαρχος της πόλης κ. Pierro Renerro, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας αλλά και στην προοπτική συνεργασίας που ανοίγεται με την αδελφοποίηση κυρίως σε θέματα απασχόλησης. Εξέφρασε την αλληλεγγύη των πολιτών του Quimper προς τους πολίτες μας και ανέφερε ότι θα είναι στο πλευρό μας στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία της Προέδρου της Επιτροπής αδελφοποίησης Quimper- Λαύριο, κα Martin Fontanel, η οποία αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία, μίλησε για την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και για την αλληλεγγύη της πόλης τους στο λαό μας.

Στη συνέχεια υπεγράφη το πρωτόκολλο αδελφοποίησης από τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Κωνσταντίνο Λεβαντή και τον Αντιδήμαρχο κ. Renerro, και ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η Μικτή Χορωδία Κερατέας με δύο δημοφιλή τραγούδια του Μ.Χατζηδάκη »ΑΘΗΝΑ»,»ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ»και δύο Όπερες του G.Verdi, »LOMBARDI I»,»NABUCCO»υπό την διεύθυνση του Αναστάσιου Λαζάρου, η Χορωδία Λαυρίου,  καθώς και η Παιδική Χορωδία Λαυρίου (διεύθυνση Ευτύχη Ζάρπ) που ερμήνευσαν τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών.Όλες οι χορωδίες απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων στην κατάμεστη αίθουσα του Μηχανουργείου στο Λαύριο.

Αξίζει να σημειωθεί και η παρουσία της αντιπροσωπείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής και της αδελφοποιημένης πόλης Saint-Brieuc της Βρετάνης-Γαλλίας, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Αγίας Παρασκευής και Πρόεδρο της επιτροπής αδελφοποίησης κ. Ανεφαντή,  τον Αντιδήμαρχο του Saint-Brieuc, κ.Mayeux και την Γραμματέα της Επιτροπής αδελφοποίησης κα Στεργίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Λαυρεωτικής κ.κ. Σταύρος Ρόζης, Κυριάκος Κατσουνάκης και Γιώργος Σαλίβερος, οι πρώην Δήμαρχοι Δ.Λουκάς, Σ.Παπασταυρόπουλος,δημοτικοί σύμβουλοι  του Δήμου Λαυρεωτικής, εκπρόσωποι πολιτιστικών, εμπορικών συλλόγων και φορέων  της περιοχής μας.

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.