Παρουσίαση δίπρακτης όπερας το «Θήραμα» στην Κερατέα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η  παρουσίαση της δίπρακτης όπερας του Θεόδωρου Λεμπέση, το «Θήραμα», σε κείμενο Γιάννη Φίλια. Η πρεμιέρα της έγινε στις 2 Αυγούστου 2012 στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου και δυο μέρες αργότερα παρουσιάστηκε στον προαύλιο χώρο της Παναγίας Γκαρικά, στην Κερατέα.

Και στις δυο παραστάσεις οι λάτρεις της όπερας, και όχι μόνο, παρακολούθησαν ένα μοναδικό θέαμα που συνοδευόταν από τις εξαίρετες ερμηνείες των:  Βασιλική Καραγιάννη (σοπράνο), Αντώνη Κορωναίου (τενόρος) και της ηθοποιού Δανάη Σκιάδη.

Πρόκειται για τη διασκευή ενός πανάρχαιου μύθου των δασών του Θορικού, σύμφωνα με τον οποίο δυο ερωτευμένοι κυνηγοί, ο Κέφαλος (τενόρος) και η Πρόκριδα (ηθοποιός) αγαπιούνται, εξαπατώνται, και στο τέλος αλληλοσπαράζονται. Μέσα από την αφήγηση της χαμένης ψυχής της Πρόκριδας ξετυλίγονται οι μνήμες και το χρονικό του γάμου τους, της προδοσίας τους και του μοιραίου κυνηγιού τους. Ανάμεσά τους, μια θεότητα (σοπράνο) με δύο πρόσωπα, Αυγή και Άρτεμη. Αυτή είναι που θα επιβραβεύσει στο τέλος και τον αληθινό νικητή.

Το έργο έφερε τη σκηνοθετική υπογραφή του Μένου Δελιοτζάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελένης Νανοπούλου, τους φωτισμούς του Κώστα Παπαθεοδώρου.

 

Ο Πρόεδρος

 

 

       Εμμανουήλ Μπίστας

 

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις για βιβλία, συμβουλές για νέους συγγραφείς, αλλά και τα νέα μου βιβλία. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com.