Έναρξη σχολικής χρονιάς.


Ξεκίνησε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου με τον καθιερωμένο αγιασμό η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές όλης της χώρας.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει τη φετινή περίοδο η εκπαίδευση σε επίπεδο πολιτείας, λόγω των ελλείψεων σε βιβλία, των κενών που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και των μεγάλων προβλημάτων στα σχολικά κτίρια, ο Δήμος Σαρωνικού έχει καταφέρει από την πλευρά του να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές των σχολείων του να φοιτήσουν σε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο και αποτελεσματικότερο μαθησιακό περιβάλλον, από άποψη υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Σαρωνικού προχώρησε πριν από την έναρξη της εκπαιδευτικής περιόδου 2011-2012 σε εργασίες επισκευής και συντήρησης (αποκατάσταση φθορών, επιδιόρθωση ζημιών, οικοδομικές εργασίες, εργασίες καθαριότητας κλπ) και στις 32 σχολικές μονάδες που διαθέτει εντός των διοικητικών του ορίων, προκειμένου να ξεκινήσει κατά το δυνατόν ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

Αναλυτικά, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στις σχολικές μονάδες ανά δημοτική κοινότητα έχουν ως εξής:

  • Στη Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων (Καλύβια και Λαγονήσι), η δημοτική αρχή προχώρησε σε όλες τις παρεμβάσεις που κρίθηκαν απαραίτητες (αποκατάσταση ζημιών, ελαιοχρωματισμοί, επιδιορθώσεις – επισκευές, αντικαταστάσεις φθαρμένων υλικών, έλεγχοι σε ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, εργασίες καθαριότητας κλπ), ώστε να βελτιωθούν αισθητικά και λειτουργικά οι σχολικές υποδομές, με στόχο πάντα την ασφάλεια και την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών και απώτερο στόχο να συμβάλλει εποικοδομητικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Στην Ανάβυσσο, στο Λύκειο της περιοχής έγινε εξωτερικός ελαιοχρωματισμός, στο Γυμνάσιο πλήρης επισκευή και συντήρηση στο σχολικόσυγκρότημα, καθώς και βάψιμο του κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ σε όλα τα σχολεία της κοινότητας έγινε συντήρηση και όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να παραδοθούν τα κτίρια στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους μαθητές τους. Επιπλέον, στο 1ο Νηπιαγωγείο ο Δήμος προχώρησε σε συντήρηση της παιδικής χαράς και σε αντικατάσταση της παλιάς φθαρμένης τσουλήθρας με καινούρια ώστε να μην κινδυνεύει η ασφάλεια των μικρών μαθητών.
  • Στην Παλαιά Φώκαια υπήρξε μέριμνα για τη φροντίδα όλων των σχολικών μονάδων (βάψιμο, επισκευές, συντήρηση, καθαρισμός κλπ), προκειμένου αυτές να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να υποδεχθούν τους μαθητές της περιοχής.
  • Στη Σαρωνίδα πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού και προετοιμασίας σε όλα τα σχολικά κτίρια της κοινότητας (βάψιμο στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό,  συντήρηση και επισκευές σε όλες τις σχολικές μονάδες), ώστε να είναι έτοιμα για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο.
  • Στην Τοπική Κοινότητα Κουβαρά υπήρξε επιμέλεια για την καθαριότητα των χώρων και στις τρεις σχολικές μονάδες (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο), πραγματοποιήθηκαν εργασίες χρωματισμών στους εσωτερικούς  χώρους αλλά και τις εξωτερικές όψεις των σχολείων και αντικαταστάθηκαν οι υπάρχοντες πίνακες  κιμωλίας με πίνακες μαρκαδόρου . Το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο εφοδιάστηκαν με γραφεία και βιβλιοθήκες για τα γραφεία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και επιπλέον το νηπιαγωγείο με μια ακόμη ντουλάπα για να καλυφθούν οι ανάγκες του σχολείου. Τέλος, το Γυμνάσιο (Πέτα) βάφτηκε εσωτερικά και εξωτερικά, έγιναν όλες οι απαραίτητες επισκευές, αλλά και αντικατάσταση των φθαρμένων κιγκλιδωμάτων για την ασφάλεια των μαθητών.

Ο Δήμος Σαρωνικού, μέσω των αντιδημάρχων αρμόδιων για θέματα παιδείας, αλλά και των δύο σχολικών επιτροπών (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) που έχουν αναλάβει το έργο της κάλυψης των δαπανών λειτουργίας των αντίστοιχων σχολείων, καθώς και τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για τη στήριξη της διοικητικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων,  θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις, ώστε να περιορίσει στο ελάχιστο τα προβλήματα και τις τυχόν δυσκολίες στη λειτουργία τους. Στόχος του Δήμου, με δεδομένο ότι η παιδεία αποτελεί μια από τις βασικές του προτεραιότητες, είναι να εδραιώσει μια σχέση στενής συνεργασίας με το σύνολο των σχολικών μονάδων των κοινοτήτων που τον απαρτίζουν (διευθυντές, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς) προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής περιόδου.

Η Δημοτική Αρχή εύχεται σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά στους μαθητές με πρόοδο και επιτυχία και καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς στο δύσκολο και εποικοδομητικό τους έργο. 

 

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, τα βιβλία μου και συμβουλές για νέους συγγραφείς. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com, vmixael@yahoo.com, ή να συνδεθείτε στο facebook και να αφήσετε μήνυμα στο messenger.