Τα Διαμάντια της Λαυρεωτικής

Τα διαμάντια Λαυρεωκής που έφεραν στην επιφάνεια οι άνθρωποι που δούλεψαν στις στοές της Πλάκας και της Καμάριζας βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Λαυρίου.

Σπάνια και πανέμορφα κομμάτια που κανείς καλλιτέχνης δεν θα μπορούσε να φτιάξει αλλά μόνο  η φύση και ο χρόνος.

Η Πλάκα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής απο τον  ΧΥΤΑ που θα φτιάξει το κράτος.

Οι κάτοικοι βλέπουν το έργο αυτό σαν ένα δράκοντα που έρχεται να τους αφανήσει!

Στους πρόποδες του Οβριοκάστρου βρίσκεται μιά ολόκληρη πολιτεία που δημιουργήθηκε απο τους μεταλλορύχους και σήμερα κατοικήται από εκατοντάδες οικογένειες. Στην Πλάκα συνυπάρχουν τα παλιά ιστορικά σπίτια με τις κεραμοσκεπές  με τα σύγχρονα.

Δείτε μερικές εικόνες απο τις στοές της και τα διαμάντια που κρύβουν.

Σε άλλες χώρες εκμεταλεύτηκαν τα παλιά ορυχεία και τα μετέτρεψαν σε πόλο έλκσης τουριστών, γιατί εμείς δεν μπορούμε να τους μιμηθούμε?Ποιό είναι το πρόβλημά μας?Δεν έχουμε μερικά στρέμματα σε άλλο σημείο??΄Μέχρι δηλαδή να καταφέρουμε να εκσυχρονιστούμε!!

Advertisements

Συντάκτης: valiαmixael

Είμαι η Βάλια Μιχαήλ Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την οικολογία κ.λ.π., σε εφημερίδες που έχω συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια εκφράζομαι μέσα από την ηλεκτρονική μου ιστοσελίδα neaonline (http://neaonlinedotcom1.wordpress) μία σελίδα επίκαιρης και ενδιαφέρουσας ύλης. Στην νέα μου ιστοσελίδα https://valimixael.wordpress.com BOOK THERAPY αναρτώ θέματα για βιβλιόφιλους όπως νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις για βιβλία, συμβουλές για νέους συγγραφείς, αλλά και τα νέα μου βιβλία. Εάν έχετε facebook ή twitter ή google θα δείτε τις αναρτήσεις μου εύκολα στις σελίδες αυτές αφού πρώτα συνδεθείτε. Μπορείτε να μου στείλετε email στο valiamixael@gmail.com.